Power Woman's founder Anna Wretling in her first marathon

Power Womans grundare Anna Wretling - om hur allt startade

Power Womans grundare, Anna Wretling, berättar historien om hur allt startade. En fantastisk berättelse om en kvinna som utmanar alla gränser, som gör det som alla säger är omöjligt och om känslan att få springa som en leopard genom ett iskallt, regnigt Stockholm. Och göra det snabbare än någonsin. 

Power Womans grundare, Anna Wretling - Hur allt startade

Leo tightsen var min första mönsterdesign. Alla sa till mig att det var omöjligt att göra ett tryck såsom jag ville och att det inte gick att hitta ett guldtryck som skulle hålla.

Jag skulle springa mitt livs andra maraton. Under mitt första, så bar jag ett par märkestights, enkla svarta och som det skulle visa sig, i en urusel kvalitet. De gav mig skav på benen och hasade konstant ner över höfterna. Efter det så lovade jag mig själv att om jag någonsin skulle springa ett till maratonlopp så skulle det vara i ett par löpartights som höll sig uppe runt höften och midjan och med ett material som både gav stöd, kompression och som andades. Jag ville springa i ett plagg som skulle kännas som en andra hud. Ett plagg som gav mig extra kraft och styrka - inte sinkade mig.

Jag ville uppnå känslan av att springa naken men med en känsla av att något som omfamnade mig. 

Jag sökte över hela Europa för att hitta ett material med rätt kompressionskänsla men som även hade en följsamhet för kroppens rörelser under löpningen. Det material jag sökte efter skulle vara perfekt anpassat för löpstegets rörelse och med en hög teknisk funktionalitet. Jag ville även att det skulle vara producerat under rättvisa förhållanden i Europa. 

Till slut kom jag i kontakt med en kvinna som kunde hjälpa mig med mönsterkonstruktionen och funktionaliteten och tillsammans lyckades vi skapa de ultimata löpartightsen.

Att skapa de ultimata löpartightsen för kvinnor

För en löpare så är det superviktigt att kunna röra benen helt fritt och att inget håller emot. Lika viktigt är det att midjan ger stöd och att byxan sitter kvar över höfterna under löpningen.

Tillsammans med en konstnär skapade vi leopardmönstret för hand. Det är uppbyggt i flera lager för att ge den perfekta naturliga looken. Alla andra tryck jag sett är endera för enkla eller för platta. Jag ville skapa ett mönster med djup och en känsla av hantverk för den äkta lyxiga känslan av ett riktigt djur. Jag har alltid inspirerats av naturen. Vilda, fria djur är min största inspirationskälla i livet och jag känner mig som en leopard när jag springer. Det ger mig en extra dimension av kraft. 

En av de viktigaste känslorna för mig är att känna mig fri och leopardmönstret var en hyllning till den fria kvinnan. Till kvinnan som springer, säger vad hon själv vill och som går dit hon själv vill gå. 

Till slut kom så dagen med stort D. Jag stod på startlinjen för mitt livs andra maraton i mina leopardmönstrade löpartights som alla hade sagt till mig var omöjliga att skapa. 

 

Det första maratonloppet som en Power Woman

Det var en iskall dag i Stockholm och regnet öste ner när Stockholm Marathon startade. Jag kände mig som en leopard genom hela maratonloppet - stark, stolt och kraftfull.

Inget kunde stoppa mig! Det var mitt snabbaste maratonlopp någonsin - 3.22