Women's health and well-being in focus for Pernilla Wahlgren's new collection

Kvinnors idrottande och hälsa i fokus när Pernilla Wahlgren lanserar ny klädkollektion

Pernilla Wahlgren Designs senaste klädkollektion tillsammans med retailgiganten Gekås Ullared vill sätta fokus på kvinnors hälsa och välmående genom att skänka en del av försäljningen till en av Sveriges snabbast växande idrottsföreningar Team Power Woman Athletic Club.

Tips - så här klär du dig för höstens utomhuslöpning Läsning Kvinnors idrottande och hälsa i fokus när Pernilla Wahlgren lanserar ny klädkollektion 5 minuter Nästa Bästa tipsen för höstens kallbad
Pernilla Wahlgren Designs senaste klädkollektion tillsammans med retailgiganten Gekås Ullared vill sätta fokus på kvinnors hälsa och välmående genom att skänka en del av försäljningen till en av Sveriges snabbast växande idrottsföreningar Team Power Woman Athletic Club.
Woman running a marathon in Power Woman Run Hot Shorts

Idrottsföreningen Team Power Woman Athletic Club bildades 2018 av Anna Wretling som även grundat företaget Power Woman. Annas målsättning är att bygga upp en global förening av “Power Women” som stöttar, peppar och hejar på varandra för att nå sina mål som för någon kan vara att genomföra en fullängds-triathlon, för någon annan att komma ut på en daglig promenad. Sedan 2022 har föreningen vuxit snabbt och består idag av drygt 3000 medlemmar över hela världen och under 2021 var Team Power Woman Athletic Club det team som globalt hade det högsta kvinnliga deltagande i Ironmans tävlingar.

“Min vision har alltid varit att främja kvinnors hälsa både mentalt och fysiskt. Jag tror att vi är bättre rustade att ta oss an livets utmaningar om vi lever en hälsosam livsstil. Det har alltid varit viktigt för mig att hjälpa, stödja och uppmuntra andra att börja träna eller fortsätta träna eftersom jag själv märkt hur mycket det förändrade mitt liv. Mitt mål med Power Woman är så mycket större än bara sportkläder. Tillsammans skapar vi en gemenskap där alla alltid känner sig välkomna och vars driv och huvudmål är att stödja och peppa varandra. Det spelar ingen roll om du är professionell eller nybörjare, det enda “kravet” är att vi alla är snälla mot varandra”, säger Anna Wretling. 

Team Power Woman Athletic Club on Ironman Jököping

Att nu Pernilla Wahlgren Design tillsammans med Gekås Ullared väljer att uppmärksamma Team Power Woman Athletic Club genom att skänka en del av intäkterna, ser Anna och teamet som ytterligare ett tecken på att föreningen fyller ett tomrum. Även om allt fler kvinnor väljer konditionssporterna så känns det för många främmande att gå med i de mer etablerade teamen som kan ha ett stort fokus på att prestera. Dessutom verkar de flesta klubbar inom enskilda sporter. Team Power Woman finns både lokalt, men även globalt, och verkar inom alla konditionsidrotter. På så vis blir det ett nätverka där kunskaper och motivation kan delas med så många fler. 

Många kvinnor genomför sin träning på egen hand men att springa långa sträckor i skogen eller simma i öppet vatten kräver såväl teknik som att det bör göras i sällskap för god säkerhet. Här fyller Team Power Woman Athletic Club en unik funktion - genom att koppla samman kvinnor lokalt och globalt som kan man organisera sina egna vardagsträningar, hitta coacher, finna stöd och utbyta erfarenheter. Föreningen är en källa för information och håller även kurser i hur man lagar cykelpunkteringen, hur väskan bäst packas inför ett triathlonlopp eller hur man äter sig i form inför ett lopp. 

“Det är självklart oerhört glädjande att en Power Woman som Pernilla Wahlgren tillsammans Gekås Ullared har valt att stötta Team Power Woman Athletic Club, så att föreningen kan fortsätta bidra till kvinnors välmående och hälsa genom organisera utbildningar och aktiviteter som bidrar till en gemenskap där fler kvinnor vågar prova konditionssporter”, säger Anna Wretling som är grundare till idrottsföreningen. 

Om Team Power Woman Athletic Club
Grundades 2018 av Anna Wretling och har idag över 3000 medlemmar globalt. Föreningen är medlem i det Svenska Nationella Idrottsförbundet, Svenska Triathlonförbundet, Svenska Cykelförbundet samt det Svenska Skidförbundet och erbjuder på så vis även tävlingslicenser till sina medlemmar. 
Team Power Woman Athletic Club Sverige
Team Power Woman Athletic Club International

Om Anna Wretling och Power Woman

Anna Wretling Founder of Power Woman

Anna Wretling är atleten som började träna för första gången vid 38 års ålder. Inom loppet av några år gick Anna från träningsnovis till att genomföra såväl en Norseman som ÖtillÖ, som båda anses vara några av världens absolut tuffaste lopp och bli top 1% inom Ironman i sin åldersgrupp. Parallellt med sin egen resa grundade Anna företaget Power Woman som designar och tillverkar sportkläder för kvinnor inom löpning, cykling, simning och triathlon. Power Woman var lösningen på Annas eget problem att hitta träningskläder som passar den kvinnliga kroppens behov i konditionsidrotter. Power Woman har snabbt blivit ett älskat varumärke i Sverige och ses flitigt på kvinnliga deltagare på maraton- och triathlonlopp, samt simtävlingar. Power Woman växer nu starkt även på den internationella marknaden. 

Om donationen från Pernilla Wahlgren Design/Gekås Ullared
Pernilla Wahlgren Design AW22 är ett samarbete mellan Pernilla Wahlgren Design och Gekås Ullared. I kollektionen finns 3 st t-shirts där 10 kr per såld t-shirt tillfaller idrottsföreningen Team Power Woman Athletic Club Sverige
Pernilla Wahlgren Design AW22

Presskontakt
Anna Wretling, Grundare Team Power Woman Athletic Club och Power Woman
Telefon: +46 733 62 55 07
Mail: anna@powerwoman.com

Cecilia Hjertzell, VD Power Woman
Telefon: +46 733 83 33 89
Mail: cecilia@powerwoman.com