Sophie Rossovich Head of Design at Power Woman

Möt Sophie Rossovich - Head of Design Power Woman

Möt Sophie Rossovich som är Head of Design på Power Woman. Med hennes djupa kunskap om design, produktionsprocesser och med ett skarpt öga for form och funktion förkroppsligar hon Power Womans vision!

Tips från Simcoachen Läsning Möt Sophie Rossovich - Head of Design Power Woman 3 minuter Nästa Hylla kärleken till dig själv

Möt Sophie Rossovich - Head of Design Power Woman

Jag vill att det jag skapar ska älskas, användas mycket och hålla länge.

 

Sophie har arbetat på Power Woman sedan 2020. Hon har en bakgrund inom mönsterkonstruktion och har arbetat som modedesigner på några av Sveriges stora modehus. Med hennes djupa kunskap om design, produktionsprocesser och med ett skarpt öga for form och funktion förkroppsligar hon Power Womans vision!

"Jag har älskat färg och form så länge jag kan minnas och för mig är det lika viktigt som kvalitet och hållbarhet. Mycket av min tid läggs på detaljer i såväl produktion som i estetik. Jag vill att det jag skapar ska älskas, användas mycket och hålla länge."

Efter mer än ett decennium i modebranschen och många år som designer på ett av Sveriges stora livsstilsvarumärken, ser jag väldigt mycket fram emot att få vara en del av ett litet team där processerna kortas ner och besluten kan fattas med mer hänsyn till kundernas efterfrågan och behov.

Under min uppväxt fick jag möjligheten att prova på en rad olika sporter. Jag var hästtjej, spelade fotboll, dansade balett och tävlade i truppgymnastik och konståkning. Det var nog här som intresset för sömnad och design tog fart. Tillsammans med mamma sydde jag många fantastiska tävlingsdräkter och jag minns den där speciella känslan av att dräkten kunde ge en superkrafter.

Jag har fortfarande en nyfiken inställning till nya sporter och testar gärna även om få bli långvariga. Men för några år sen fann jag yogan som lärde mig att hitta tillbaka till mig själv, lyssna på kroppen och acceptera dagsformen. Nu kan jag inte vara utan den.

 

Pandemin har tvingat oss alla att reflektera, skala ner och sortera ut vad som verkligen är viktigast i livet. Vi kommer definitivt se både förändringar i val av livsstil men även i hur vi klär oss. Om vi innan klädde oss för att se bra ut, klär vi oss nu för att må bra.

Den starka athleisure trenden där gränsen mellan träningskläder och vardagskläder suddas ut ännu mer har fått fäste. Lusten att lära sig nya saker och utmana oss själva blir allt starkare. Det avspeglar sig inte minst i mönsterbilden där vi kommer att se variationer av tie-dye, spirituella symboler och lekfulla logo-print.

Just nu jobbar vi med nästa säsong och utvecklandet av Power Womans formspråk framåt. Till vårkollektionen kommer bland annat mönster i vattenfärg av himmelsblå och regnbågsfärger, men även klassiska Power Woman mönster i nya färgkombinationer. Jag ser fram emot att få se er i kollektionen när ni utmana er själva, tänjer gränser och uppnår nya mål!