The Magic Recipe on how to live longer

Det magiska receptet för ett långt liv

För de flesta av oss är det ingen nyhet att regelbunden träning ger positiva effekter för vår  hälsa och välbefinnande. Men ibland kan det öka motivationen att få fakta presenterade svart på vitt. Forskare vid University of Massachusetts i Amherst vände sig till den data som samlats under en stor, pågående studie av hälsa och hjärtsjukdomar hos medelålders män och kvinnor för att försöka hitta hälsoreceptet.

Datat visade att människor som tog minst 7 000 steg per dag var mycket mer benägna att leva ett långt liv än de som inte gjorde det. Efter 10 000 steg per dag planade dock fördelarna ut. Men när forskarna kombinerade data med andra studier verkade hittade de den ultimata kombinationen - eller det magiska receptet. Datat visade på att om du vill leva längre bör du ta minst 7 000 steg per dag, men inkludera konditionsträning minst 3 gånger per vecka och styrketräning minst två gånger per vecka.  

Power Woman runners in zebra running collection

Så kort och gott; 

  1. gå så mycket som möjligt varje dag, 
  2. spring, cykla, simma eller konditionsträna på annat sätt 3 gånger i veckan, 
  3. och styrketräna 2 gånger i veckan

    Då är det är mer sannolikt att du lever längre. 

    För vissa kan siffror vara motiverande, för vissa är det den totala motsatsen och för vissa kommer detta att vara totalt irrelevant. Vi vet att vi alla är unika individer och en av aspekterna som inte nämns i rapporten är hur viktigt det också är att lyssna på din inre röst. För du vet säkert vad som är bäst för dig. Och vi vet också att den kvinnliga kroppen fungerar olika under hormoncykeln och reagerar olika på träning under de olika faserna.  Så det bästa receptet för ett långt och hälsosamt liv i balans är kanske att träna men att göra det utifrån din kropps hormoncykel, vilken du förmodligen lättast upptäcker om du lyssnar på din inre röst. Så våga lyssna till din egen röst och förmåga. 

    Du är DU och DU är POWER<3.