Frågor och svar kring storlek och passform för beställning av Team PW Kläder

Alla kläder i denna kollektion är specialtillverkade för Team Powerwoman Athletic Club och gjorda en och en för hand. Materialen är av högsta italienska kvalitet för prestationsidrotter och tillverkade i Europas främsta fabriker för cyklister och triathleter.

Beställning:

Du lägger en order och pengarna reserveras hos Klarna och dras från ditt konto när varorna skickas ut. Är du kund från utlandet betalar du direkt vid beställningstillfället. Vi håller förbokningen öppen i några veckor och när den stängs så börjar tillverkningen. Beräknad tid för tillverkning och leverans är ca 2 månader men vi kan inte garantera exakt datum. Notera att bilderna är skisser och variation kan ske på slutresultatet. Det går ej att göra en retur på beställd vara, däremot kommer vi försöka att ta hem extra plagg för att ni ska kunna byta storlek i möjligaste mån.

Generellt om storlek:

Modellerna är generellt små till normala i storlek. Är du mellan två storlekar välj den större.

Materialen är “shaping” och sitter tajt och håller åt, därför kan de upplevas som mindre i storlek än andra märken men det beror mest på det hållfasta materialet.

Guide till plaggen i kollektionen:

Jacka. Modellen är samma som vindjackan i vårt vanliga sortiment. Materialet är stretchigt, andas och är vindtätt. Jackan passar för både cykel och löpning. Normal i passform och storlek. Beroende på hur måna lager man vill ha under, välj större storlek.

Väst. Normal i storlek men följsam mot kroppen. Vill du bygga lager välj en storlek större. Vindtätt stretchmaterial. Passar för både löpning och cykel.

 • Cykelshorts. Normal i passform men ordentligt med stretch så välj en storlek större om osä- ker. Snabbtorkande material som andas. Specialgjord padding för cykling med 7-9 mm på högsta punkten vid sittbenen. Formad med nivåskillnader för cykel och tjockare baktill. Bred silikon i nederkanten på benen. Bred resår i midjan. Används utan underkläder.

 • Triathlonshorts. Normal passform men ordentligt med stretch så välj en storlek större om osäker. Snabbtorkande material som andas. Specialgjord padding för triathlon, 4 mm tunn, jämn och snabbtorkande. Bred silikon i nederkanten på benen. Bred resår i midjan. Används utan underkläder.

  Triathlontopp. Liten till normal passform. Det här är en ny modell på topp med högre ring- ning och dragkedja hela vägen fram. Fickor bak. Många triathleter vill att toppen ska vara tajt och modellen är tajt i passformen, önskas en lösare känsla välj en större storlek. Snabbtor- kande material som andas. (Vill man ha arm på toppen går det bra välja en cykeltröja eller heldräkt istället.

  Cykeljersey. Liten till normal i storleken. Nytt material från förra säsongen, dvs nu i samma material som våra andra cykeljerseys. Mer stretch, tunnare och mer följsamt. Snabbtorkande material som andas. Siliconkant i arm och midja. Fickor bak.

  Triathlondräkt. En heldräkt i tajt passform. Om osäker välj en större storlek. En triathlon- dräkt ska sitta tajt och torka fort. Dräkten har samma padding som triathlon shortsen. Mate- rialet är mer kompression i benen och har tunnare material på överdelen. Man kan ha en bikini- top under men inga underbyxor för att minimera risken för skav. Bred silikonkant i arm och benslut. Små fickor. Dragkedja fram.

• Löparshorts. Våra favoitbyxor alla kategorier! Med en bred resår i midjan och silikon i ben- sluten sitter de perfekt utan att ge skav. Men compression i tyget sitter de fast och gör att lår och rumpa kan prestera optimalt.

rumpa kan prestera optimalt.


Skillnaden mellan en triathlonbyxa och en cykelbyxa?

Triathlonbyxan har en 4 mm jämn padding som är tunnare än cykelbyxans. Detta för att den ska torka fort mellan simning och cykel på ett triathlon och märkas så lite som möjligt på löpningen. Materialet på byxan är av compression så sitter åt för att hålla kroppen upprätt och ge bra stöd. Midjan har en bredare resår. I nederkanten på benen sitter en silikonkant för att byxan ska sitta still på låret. Triathlonpaddingen brukar användas från allt till sprint till ironman, ofta beror ”skav” på sadeln och sittställningen samt vanan att sitta länge på cykeln. Används utan underbyxor!

 • Passformen på cykelbyxan och triathlonbyxan är liknande i övrigt.

 • Cykelbyxan har en padding gjord för cykling på längre distans och har en högre vaddering framförallt på sittbenen bak och är tunnare fram. Paddingen är formpressad. Används utan underbyxor!

  Vad ska jag välja, tvådelat set eller en heldräkt vid triathlon?

  Ett tvådelat set är praktiskt för delarna kan användas separat och även på träning var för sig. Det finns även fördelar när man ska gå på toaletten. Fickorna är större än på en heldräkt.

  En heldräkt har inget midjeparti med resår vid magen så den blir mer “naken” i känslan. Den är praktisk under en våtdräkt men en heldräkt kräver lite mer akrobatik vid toalettbesök. Ofta används en heldräkt på lopp för den är “aero” och mer seamless. Mindre fickor.

  Vilken padding ska man ha på en halv/hel ironman?

  De flesta som är “vana” triathleter använder en triathlonpadding utan problem under en hel ironman. Men för dem med högre krav på komfort på en hel ironman kan man byta om mel- lan simning, cykel och löp till plagg som passar bäst, dvs en cykelbyxa på cykeln och kanske ett par shorts på löpet. Vi har sett många atleter ha cykelsettet hela ironman igenom, från simningen under våtdräkt till löpningen och det har fungerat fint! Det gäller prova sig fram till vad man själv är mest bekväm med.

  Kan jackan och västen användas till cykel?

  Absolut! Jackan går bra att vika ihop och ha med sig, det gäller även västen. Vi har valt göra en jacka utan fickor på ryggen så att den blir mer multifunktionell. Används både till löpning och skidåkning. Materialet med stretch och god andningsförmåga gör den bekväm för rörel- se.

  Löparshorts, triathlonshorts och cykelshorts – vad är skillnaden?

  Största skillnaden är optimerad passform för de olika sporterna men framförallt att löpars- hortsen är utan padding, triathlonbyxan med tunn padding och cykelshortsen med en krafti- gare padding.

  Måttlista finns här: https://powerwoman.com/se/size-guide

Size guide chart with body measurements for Power Woman brand garments