Tips med Marie Kasselskog

Tips med Marie Kasselskog.

IG: @darky_pt

 

Vad är det bästa med löpning?

Det bästa med löpning: Enkel träningsform som ger mig en nödvändig mental återhämtning. När jag springer får jag bla möjligt att skingra tankarna efter en tuff arbetsdag. Det är också en möjlighet till umgänge då jag ofta springer tillsammans med vänner och likasinnade. Älskar också löpning i skogen med den upplevelsen det ger. 


Varför anmälde du dig till ett marathon?

Jag anmälde mig till marathon då jag tillsammans med familjen (man o 2 döttrar) bestämt oss för att kombinera en gemensam resa till en ny stad i Europa med ett marathon för mig. Har sprungit i Barcelona 2018 o Wien 2019. Krakow bestämdes då barnen ville besöka Auschwitz. Ett marathon för att jag vill ha ett mål att träna för.  


Hur har du tränat?

Jag har tränat mycket mängd, många långpass. Kört dubbelpass, transportlöpning till och från arbetet. Många pass längs Sörmlandsleden.


Hur gick tankarna när det blev inställt? 

En besvikelse när jag förstod att Coronapandemin satt stopp för alla lopp. Självklart en förståelse för det men ändå tråkigt dock inget som gräver ner mig. Har fortsatt träna på som vanligt men inte riktigt med samma struktur som jag hade gjort om loppet hade gått. 


Hur laddade du om?

Jag bestämde mig några veckor innan att jag ändå skulle springa en marathondistans samma dag som loppet skulle gått. Som ett eget lopp som #fuckcorona. 
Pratade om detta med en av mina bästa vänner som också tränar mycket löpning. Hon sa direkt, ”Ordnar du en snygg nummerlapp åt mig så springer jag med dig”. 

 

Upplevelse kring din ”ensamma” tävling?

Vi bestämde sträcka och jag fixade varsin, jäkligt snygg nummerlapp åt oss. Både två tycker om Power Womans träningskläder och använder dem och vi är fasiken 2 Power Womans och det blev det nummerlapp med texten Power Woman. 


Tips till andra med lopp som blir inställda?

Fortsätt träna, fortsätt göra roliga träningspass tillsammans med en träningskompis. Gör utflykter i närområdet med en löparvän. Spring ett ”eget” lopp med en vän.
Ordna med en nummerlapp och en vinst. 
Ha kul, njut av löpningen och håll ut. 
Spring i skogen och upptäck fina miljöer och fin natur.
May 27, 2020 — Power Woman