Cykelskola i Malmö med ambassadör Issa Willet som lär oss vad man gör innan man sätter sig på cykeln, till eftervård av sin cykel.

 

Först börjar man med att känna på däcken på cykeln för att kolla så att de och fälgarna inte har någon skada  som kan leda till punka. Därefter check av lufttrycket.
Efter detta så packar man en vattenflaska, extra slang med tillbehör, en plånbok med kontanter och information på en lapp om olyckan skulle vara framme. Man kan tex skriva "Om något hänt mig, ring till xxx, min sambo, på 07xx, Tack Issa". Viktigt att skriva tydligt och sitt namn.
Om man cyklar själv så meddela alltid någon vart du tänkt cykla oavsett hur långt eller kort och meddela när du är hemma igen. 

 

Som nybörjare är det bra träna på att dricka vatten och att behålla balansen. Ett tips är att be en kompis som man vet är stabil, att cykla bredvid så denne kan ta flaskan om det skulle behövas alternativt slänga flaskan åt sidan och hämta upp. Ett annat tips är att lägga handen på insidan av låren/knät för då "hittar" man flaskan lättare. Det är absolut OK att titta ner men men man tappar lätt fokus på det som är framför en så man bör vara försiktig och hellre hålla ögonen på vägen.

Det kan vara bra att träna på ”rundtrampet” och fokusera på ett ben i taget. På lätt växel med en tå som går neråt vid uppdraget och så en bestämd fot ner. Googla gärna rundtrampet för generellt så slarvar många med övning av detta och man får en mindre effektiv cykling.

Lycka till, Issa. 

IG: @issasw 

Mai 27, 2020 — Power Woman