Löparshorts för kvinnor, vi vet vad vi pratar om.

- Top 10 viktigaste egenskaperna ett par löparshorts ska ha.

Som kvinnlig löpare finns det vissa saker som är viktigare än andra när det kommer till löparshorts. Vi hör dagligen att kvinnor är missnöjda med hur löpartights och löparshorts sitter, så vi har listat de vanligaste önskemålen.

Topp 10 listan

1. De sitter uppe och hasar inte ner
2. De håller allt på plats så att inget rör sig
3. De ger inte skav på insidan av låren
4. De sitter stilla på benet
5. De undviker "camel toe"
6. De har bra stretch så du kan känna dig fri
7. De transporterar bort fukt och torkar snabbt
8. De håller för slitage
9. De förbättrar din prestation

10. De är snygga och får dig att känna dig stark


Vi vågar lova att våra Hot Shorts uppfyller alla önskemålen.

Vi har sett så många kvinnor (och män) springa maraton, ultralopp, klättra i berg, åka rullskidor, vandra, swimrun, simma etc. Vanlig feedback vi om och om igen får höra är hur bra de sitter och känns. Vi är otroligt stolta över att ha tagit fram en så fin produkt som gläder så många.

"Mitt favoritplagg är Run Hot Shorts som inte bara är snygga utan passar som handen i handsken under hela löpningen. Många shorts har en tendens att skrynkla sig på insidan av låren, men dessa sitter fantastiskt bra och jag känner mig riktigt stark när jag springer i dem" - Nadja

Hur kom vi på iden att skapa dem?

Shortsen har sitt ursprung i att Anna, som grundade Power Woman, alltid sprang i triathlon shorts för att de var så bekväma. Hon såg även att andra kvinnor också sprang lopp i våra triathlonbyxor. Hon gjorde helt enkelt om shortsen för triathlon till ett par distinkta löparshorts istället med hennes krav på att de skulle bli "de perfekta shortsen för en kvinnlig löpare".

Louise berättar om sin upplevelse

"Mitt favoritplagg just nu är definitivt mina Run Hot Shorts! Även Edge Run Shorts, men de har jag inte inte hunnit använda dem lika mycket som mina Hots! Run Hot Shorts sitter som hand i handske, det blir som ett extra "skinn" på kroppen. De skaver inte och stannar på plats under hela löpningen, inget som glider upp eller ner. Det är något som jag verkligen uppskattar, speciellt under längre löpturer. Ett plus är också att de torkar riktigt snabbt, under första km under Idre Fjällmarathon förra året ramlade jag ner i ett träsk och blev helt genomblöt. Jag tänkte i den minuten - hur ska det här gå, att springa ytterligare 40 km med blöta shorts - men efter bara några kilometer hade de torkat! Jag springer alltid och tar ett dopp i havet efter löpningen på sommaren, då är det skönt att kunna hoppa i vattnet med både shorts och sport-bh och springa hem igen utan att det skaver!" - Louise Sohlberg Siljefalk på bilden nedan


Vi är noga, vi vet vad vi vill 

Materialet vi valt är tillverkat i Italien och är exklusiva tyger för uthållighetssporter. Fabriken där de tillverkas syr varje plagg för hand och syr dem en efter en. Varje plagg är dessutom tryckt för hand, ett efter ett, i det mönster som vår designer har ritat. Det är ett fint hantverk som vi är mycket stolta över och vi hoppas att du gillar dem lika mycket som vi gör!

Vi har medvetet valt att inte ha fickor på dessa då många vill att de ska vara rena från sömmar och sitta tajt. De ska också fungera för att simma i och även för att bära under våtdräkt. Vill du ha en ficka har vi tagit fram ett pocket-belt som sitter perfekt över det breda midjebandet.

Vi hoppas att du njuter av din löprunda, eller var du än använder shortsen. Skriv gärna och berätta för oss om din upplevelse!

Shorts för varje tillfälle

Vi har även flera andra modeller av shorts, de sitter alla bra och följer samma idé i grunden. Vissa shorts har längre benlängd, Hot shorts är kortast med en innerlängd i M på 19 cm, POW 21 cm, Edge 22 cm och JOY 25 cm. Endast JOY har fickor på sidorna. Gemensamt för alla shortsen, utom JOY, är att de har en elastisk anti-glid-resår i benslutet som håller shortsen på plats.

Du kan hitta ett par som du tycker passar dina önskemål och den träning du ska göra. Läs mer om alla shortsmodeller i vår shorts guide.

Du kan hitta alla shorts här 

Matcha med accessories, strumpor och keps för den perfekta outfiten.

bilder från Idre Fjällmarathon 


april 21, 2023 — Anna Wretling