POWER WOMANS HÅLLBARHETSARBETE


För att kunna njuta av utomhusaktiviteter som löpning, simning och cykling och njuta av träning med gott samvete, behöver vi ta hand om vår planet. Power Woman jobbar aktivt med att göra medvetna val när vi utvecklar våra produkter och vi värnar om det som alltid varit en grundprincip för våra produkter - plagg i hög kvalitet,  anpassade för en lång livslängd och många intensiva träningspass.


Plagg med lång livslängd

Det viktigaste vi kan göra för hållbarhet är att tillverka plagg som hålls i aktiv användning länge. Vi strävar alltid efter att välja de bästa tygen anpassade för träning under olika omständigheter. Vi lägger vikt vid att välja rätt tyg för rätt produkt- ibland ska tyget andas, ibland värma, ibland tåla klorvatten, ibland vara så lättviktigt som möjligt. Liksom tyget vill vi också att detaljerna, dragkedjor, prints, knytband etc. - ska vara ändamålsenliga och hålla lika länge som plagget. 

Tack vare våra kvalitetskrav har vi få returer eller tillverkningsfel. Men om ett plagg mot förmodan skulle skadas så prioriterar vi att reparera plagget - med andra ord återskapa plaggets livskraft och se till att plaggets livslängd förlängs.

 


 

 

 

Medvetna val i designprocessen

Vi utforskar ständigt nya innovativa material som minskar miljöpåverkan, och väljer till exempel återvunnen polyester när det är möjligt. Vi identifierar kontinuerligt områden där vi kan förbättra oss och sätter upp nya mål. Vårt fokus är att designa plagg med lång livslängd och hög kvalitet som kan tåla att användas i en aktiv livsstil. Vi producerar små kvantiteter för att minimera överproduktion och lageröverskott.


Din insats är viktig

Vi lovar att göra vårt yttersta för att designa plagg med omsorg från början till slut. Men för att verkligen maximera ett plaggs livslängd behöver vi också dig som kund. Här är några tips för att förlänga livslängden på  dina plagg:

  • Följ tvättråden för varje plagg. Badkläder som använts i klorvatten bör maskintvättas efter varje användning för att få bort kloret som annars kan bleka tyget. Övriga plagg behöver bara tvättas när de är smutsiga - undvik onödiga tvättar och fyll alltid tvättmaskinen
  • Torktumla inte dina träningskläder. Torktumlingen kan skada tygets elasticitet och slita mer på materialet, samt frigöra mikroplaster. De flesta träningskläder torkar snabbt om du hängtorkar dem, och det sparar dessutom energi.
  • Använd inte sköljmedel då det kan skada funktionskläders egenskaper.


Möjliggör cirkulär ekonomi

Vi vill så klart att du ska använda dina Power Woman plagg så länge som möjligt och att det får vara en aktiv del av din träningsgarderob i många år. När det är dags att göra plats för nytt, eller om dina behov ändrats, ge dem vidare ett nytt liv. Vi har en köp & sälj-grupp på Facebook där du kan sälja dina begagnade Power Woman-kläder. Tipsa gärna dina vänner om gruppen och sprid ordet till fler Power Women!