POWER WOMAN

PASS YOUR POWER FORWARD

" Vi vet att våra produkter är högt värderade på andrahandsmarknaden. Många av våra kunder köper och säljer våra produkter av varandra, vilket är något som vi vill uppmuntra till", säger Power Womans grundare Anna Wretling.

Det är därför Power Woman gjorde något högst ovanligt genom att starta en Facebook-grupp som heter "Pass your power forward", för att organisera och förenkla köp-sälj-marknaden för sina kunder.

"Vårt varumärkes syfte är att förmedla och sprida makt och kraft bland kvinnor. Och vi uppmuntrar kvinnor att föra det vidare. Det är ett dubbelt och positivt budskap. På så sätt kan fler kvinnor njuta av våra långvariga, hållbara plagg", säger Anna Wretling.

På kort tid har Power Woman skaffat sig en stark marknadsposition med sina moderiktiga, iögonfallande och funktionella sportkläder gjorda för löpning, cykling, simning och triathlon. Power Woman skapar små, högkvalitativa kollektioner, vilket gör att varumärket alltid är nära sina kunders krav.

"Det betyder också att våra kläder praktiskt taget aldrig är på rea. Det slutar med att vi säljer allt vi gör. Den höga kvaliteten och hållbarheten samt de små kollektionerna bidrar alla till en hög efterfrågan på våra plagg", säger Anna Wretling.

Hemligheten bakom plaggens höga hållbarhet är en noggrann produktionsprocess. Varje plagg är skapat efter Power Womans egen design, där varje söm är noggrant genomtänkt. De testas sedan av världens främsta kvinnliga idrottare för att vara redo att möta alla utmaningar. Men det är inte bara själva produkterna som håller i sig – designen är lika långvarig, genom säsonger inom mode.

"Få företag lägger så mycket tid och kraft på varje plagg. För oss är detta nyckeln till framgång. Vi vill vara så nära perfektion som möjligt. Vår låga återköpsgrad och praktiskt taget obefintliga returer bekräftar att vi är på rätt väg", säger Anna Wretling.

Ett annat resultat av företagets tydliga hållning kring hållbarhet är att dess designchef är i kontinuerlig dialog med producenterna kring förbättringar. Målet är att göra Power Womans funktionella, europeiskt tillverkade plagg ännu mer miljövänliga samtidigt som de upprätthåller kvalitetskrav som gör dem hållbara över tid. Till exempel är alla bomullsplagg gjorda av ekologisk bomull.

Hållbarhet genomsyrar också Team Power Woman Athletic Club. Öppen för kvinnor att gå med och har redan mer än tusen medlemmar.

"Klubben stödjer hälsa och träning utan press. Vi vill uppmuntra till en hållbar livsstil", avslutar Anna Wretling.

GE FLER MÖJLIGHET MED PASS YOUR POWER FORWARD

Besök gruppen och läs mer