Här är en kvinna som inte räds en tävling eller ett tufft träningsschema trots två barn ett krävande arbete och en tävlande man. Hon pusslar ihop sin vardag och vågar satsa på löpningen trots att hennes elitkarriär för många år sen va över - allt detta med ett KONSTANT leende på läpparna.

@helenabjalkemo berätta lite kort om din SM satsning:

Jag har länge velat testa kroppen och se hur snabbt jag kan bli med lite mer strukturerad träning. Så teamade upp med @coachmundt och vi bestämde att lägga fokus på 10km i år. Blev ju ett annorlunda år där bana blev det enda alternativet. Vi har jobbat mest med uthållighet, att kunna springa snabbt längre. SM gick ju sådär. Men mitt årsbästa och PB 35:48 är en rejäl förbättring mot förra året. Och det finns mycket kvar att slipa på.


Du ställer ju gärna upp i tävlingar, berätta vad du gillar med just tävlingsmomentet?

Jag är rätt bra på att pressa mig själv. Men när nummerlappen åker på så händer det något, jag kan lägga i en extra växel. Jag älskar stämningen och nervositeten verkar bara höja min prestationsnivå. Sen är jag en riktig vinnarskalle.


Vad är ditt nästa mål när det kommer till löpning?

Årets mål va under 36 på milen, vilket jag nu bockat av, och 1:20 på halvmaran. Kanske blir en halvmara i november så hoppas vi kunna det då.

 

 Ta det inte på så blodigt allvar, utan gör det mest på skoj. 

 

Om du skulle ge ett tips till den som inte riktigt vågar tävla men gärna vill, vad skulle det vara?

Se det som träning. Träna på att tävla. Det blir dessutom ofta ett riktigt bra träningspass. Ta det inte på så blodigt allvar, utan gör det mest på skoj. Räcker med målet att genomföra tävlingen. Så kan man jobba vidare därifrån och kanske spänna bågen lite mer nästa gång.


september 15, 2020 — Power Woman