Namn:

Sofia Danielsson
Instagram @Workoutsofia


Yrke:

Rektor, men coachar även gruppträning och löppass.


Mål med träningen:

Jag tränar för att jag mår så himla bra av det. Träningen är mitt sätt att fylla på med energi, ladda upp kraften och styrkan inom mig. Jag gillar att både pusha mig själv på ett hårt intervallpass eller springa en runda i skogen utan en klocka på armen.

Vad är Power Woman för dig?

 För mig är power woman mod,styrka och kraft. Modet att prioritera sig själv, styrkan i att vara snäll mot sig själv och kraft är känslan jag bygger upp inom mig.

Favorit plagg från Power Woman och varför?

 Mina favoritplagg är Run Hot Shorts och Run Hot Top. Shortsen och toppen är grymt snygga tillsammans och jag känner mig verkligen som en power woman.


Beskriv lite bakgrund kring din löpcoaching och kanske några ord kring 50-dagars utmaningen du gör?

En dag i veckan håller jag ett live-pass där alla som vill kan springa intervaller med mig. Jag coachar via appen Sprintcrowd och alla deltar digitalt. Passet är 30 min långt och under hela passet coachar, peppar och hejar jag på deltagarna. Riktigt kul!

I maj drog jag igång en utmaning via Instagram, #runstreaktillmidsommar. Jag räknar ut vilken dag det var 50 dagar kvar till midsommarafton och sen körde vi igång. Idag är vi drygt 40 deltagare som tillsammans springer varje dag. Målet är att genomföra runstreaken och tiden eller farten på passet är oviktigt. Vi har ett dokument där alla skriver in sina distanser som de genomfört och det är väldigt kul att följa varandra. En riktig motivationshöjare kan jag lova.


Varför bonkar man?

De gånger som jag bonkat under ett lopp har det oftast handlat om att energin tagit slut eller att magen ballat ur. Alla som känt på löparmage vet vad jag menar.

Mina bästa tips för att undvika att bonka på lopp:

 - Ta med lite godis. Jag älskar salta godisar och har ofta med mig salta patroner. Perfekt sätt att få i sig salt och socker och ha något att längta till under loppet. Jag brukar ta en var 5:e km.

- Ta en resorb dagn innan loppet och en resorb tre till fyra timmar innan loppet - ett säkert kort om det skulle bli väldigt varmt eller om det är svårt att dricka under loppet.

- Ät som vanligt dagen innan och på loppdagen, på så sätt springer du på den mat som du vet fungerar. Om amn börjar mixtra och äter tex mycket fibrer finns det stor risk för löparmage och det vill man undvika.Om man ändå gör det, hur räddar man upp det?

Det är tungt att springa lopp, men lyssna på kroppens signaler innan det är för sent. Sakta ner tempot och försök att få i dig något.


maj 11, 2022 — emelie starrin