Berätta om dina tankar inför loppet?

- Jag är så exalterad! Och för första gången, lite nervös. Jag ska fokusera på att göra mitt bästa den här dagen. Inte jämföra mig med någon annan. Jag kommer att hålla mitt valda tempo och njuta av lite bra musik i mina hörlurar.

"Spänningen och förväntan inför loppet är som julafton när jag var liten."

>> Read more about Rebecca in this blog post >> Fysioterapeut Lic. PT & nutritionist.

Kan du berätta om dina förberedelser?

- Sedan januari har min löpning/styrketräning fokuserat på målet Stockholm Marathon. Jag har följt en löpningsplan från min coach och vi har haft möten för att göra korrigeringar baserat på hur min kropp och mitt sinne känns. Jag är nöjd med den mängd löpning jag har fått in varje vecka. Jag har haft mycket stöd från min partner som tar vår dotter tidigt på morgonen,
så att jag kan springa före jobbet. Den här veckan före loppet är det mer
vilodagar och kolhydratladdning. Kan det bli mycket bättre?:D

Har du några tips till dem som ska springa ett marathon?

I min vardag som fysioterapeut träffar jag många människor med idrottsskador. Många skador beror på ensidig träning/överbelastning. En person som gillar uthållighetsidrott springer eller cyklar till exempel för mycket. Medan den som gillar styrketräning bara fokuserar på styrka. För att vara skadefri tror jag att det behövs en balans. Föreställ dig en skala, att vara skadefri innebär en jämvikt. Det innebär att du behöver få in löpning, variera din löpning, med distans och intervaller. Och väga upp löpningen med styrketräning. för t.ex. bål och ben som är ganska tufft (inte bara med kroppsvikt) och rörlighetsträning. Det behöver inte vara långa sträckor på baksidan av låren. Min rekommendation är istället att du lägger in någon form av dynamisk rörlighet som uppvärmning till både uppvärmning till både styrketräning och cykling/löpning. Allt för att du ska vara skadefri och kunna hålla en jämn nivå i din träning.

Varför springer du?

- Jag har hittat en träningsform som passar mig eftersom jag gillar att vara ute i skog och natur. Efter en arbetsdag vill jag inte fortsätta träna inomhus. Löpning ger en bra endorfinkick och jag kan välja om jag vill pressa mig själv eller bara ta en kort lugn runda.


Kan du berätta vad löpningen betyder för dig?

- Löpning för mig känns oftast lätt, även om kroppen kan kännas "tung" under ett pass. Så jag har sällan något motstånd mot att genomföra ett löppass. Att springa in i en skog och bli "omhuldad" / omhändertagen av skogen. Att vara ett med naturen, att pausa vardagsstressen. Det är oslagbart.


Vilka kläder kommer du använda på loppet?

- Naturligtvis är min outfit från Power Woman. Jag vill springa i detta kit i pastellfärgade Leo eftersom det är mycket färg. För mig symboliserar outfiten energi och att skina med den jag är under loppet. (Egde run shorts/light pink leo och Edge sport top Light pink leo). Shortsen sitter på plats med en bred mudd i midjan och en glidsöm i benslutet så att de inte kryper upp. För mig är det viktigt att kunna fokusera på löpningen och inte på att korrigera kläderna. Valet av sporttopp är enkelt. Jag har en ganska stor byst och stödet i Power Woman Edge sporttopp är enastående :D

Lycka till!

Instagram @samuelssonrebecca // mail: rebecca@r2p.se


maj 14, 2024 — Anna Wretling