Att springa på vintern är ett underbart sätt att hålla sig aktiv och få frisk luft och solsken under kalla månader på året. För att göra det till en bekväm och härlig upplevelse bör din garderob för vinterlöpning innehålla några av (om inte alla) dessa plagg:

Löparskor anpassade för vinterunderlag är ett måste. Du kan antingen köpa ett par specialdesignade vinterskor, med en sula med dubb för att ge bättre grepp, eller investera i spikar/dubbar som kan fästas på dina vanliga löparskor. Om de är vattentäta och isolerade, ännu bättre. Ett reflex föremål. Detta kan sitta på din jacka eller byxa, eller så kan du sätta på reflekterande tejp på dina kläder. Detta kommer att göra det lättare för trafiken att se dig i mörker, om det är molnigt eller dimmigt. Ett par bra handskar så att dina händer inte drabbas av köldskador. Vintervantar är ett annat bra alternativ. Om du får extremt kalla händer kan du också använda tunna handskar under dina vantar som ett extra lager. Strumpor håller dina fötter torra och varma. Se till att de är gjorda av material som håller dina fötter torra, som ull. En mössa är ett måste eftersom mycket av vår kroppsvärme går förlorad genom huvudet. Det är bra om mössan täcker dina öron och är gjord av material som tillåter att man svettas utan att bli kall. En buff eller halsduk är alltid en bra idé för att skydda ansiktet och halsen från vind och kyla. En långärmad undertröjaDetta blir ditt baslager och hjälper till att hålla din kropp varm. Undvik material som inte kan transportera bort svett eller som snabbt blir fuktigt, som bomull. Merinoull eller ett tekniskt tyg är alltid ett utmärkt val. En tröja som fungerar som ett mellanlager om du behöver det. En löparjacka. Ditt mest yttersta lagret. Vindtäta och vattentäta alternativ är det bästa valet för att hålla dig torr och varm om vädret blir tufft. Ett par varma löpartights. Att ha fleecade eller flossade tights kan göra en enorm skillnad i extrema temperaturer. Eller ett underställ under dina vanliga leggings.

NYCKELN TILL ATT HÅLLA PERFEKT TEMPERATUR

"LAGER PÅ LAGER"

Att träna konditionsträning ställer olika krav på kläderna, det ska vara lätt att hålla värmen och samtidigt lätt att ta av sig vid rörelse och svettningar. Även när det är kallt ute svettas man när man springer, så det är viktigt att ha värme- och fukttransporterande material som merinoull närmast kroppen, eventuellt ett mellanlager och i slutändan ett skalplagg för att stoppa vinden, vilket ofta är en som kyler mest. Det är bra att skydda huvudet och att ha varma höga strumpor och vantar.

Gå till Winter Runningdecember 29, 2022 — Anna Wretling