Ett nytt år ger så många nya möjligheter. Tänk vilket tillfälle att kunna börja med en ny vana, en ny sport, en ny hobby, sätta ett nytt mål. Det mest fantastiska är att vi kan välja släppa sånt som inte förtjänar att hålla kvar vid. Tänk så mycket vi inte längre har nytta av som vi kan släppa och istället bjuda in nytt. Varför inte göra en inventering över vad som kan utgå och göra plats för nytt? För att nytt ska kunna komma in och få plats behöver gammalt rensas. När gammalt är utrensat så finns ett space för nytt att komma in, och det nya brukar födas av sig självt men kan hjälpas genom att skapa en moodboard, eller visualisera det man önskar uppleva. Du är skaparen över ditt liv, så vad vill du skapa? Var tydlig, sätt intentionen och börja ta små steg i den riktningen. Men först, släpp taget!

Här är några sätt på vilka du kan rädda dig själv från smärtan av att hålla på för länge och lita på processen att släppa taget.

Att ta det ett steg i taget kommer att påskynda läkningsprocessen

9 steg för att bemästra konsten att släppa taget

1. Var din egen "räddare"

Den enda personen som kan hjälpa dig att läka och gå vidare är du själv.

2. Öva acceptans

När du väl har fattat beslutet att släppa taget, sluta tillåt det komma tillbaka i ditt liv. Ta avstånd från den person, plats eller sak som påminner dig om din smärta. För att såret ska läka måste du sluta peta på det.

3. Ha tålamod och tro

Ibland är de svåraste besluten de rätta. Bara för att det är svårt just nu betyder det inte att det alltid kommer att kännas och förbli detsamma. Öva tålamod och tro på dig själv. Ge det tid. 

4. Var ditt största fan

Hur du tänker, känner och pratar med/om dig själv spelar en mycket viktig roll i ditt liv. Var snäll och medkännande mot dig själv. Hur du pratar till dig själv påverkar dina tankar och dina känslor. Kärleken till dig själv kommer hjälpa till läka allt inom dig - och det runt dig. 

5. Förlåta

Att förlåta någon kan ge ro och lyfta en stor börda från våra axlar. Att förlåta någon betyder helt enkelt att du inte kommer att låta det de gjorde mot dig tynga ner dig mer. Men, det viktigaste är att förlåta dig själv, att förlåta dig själv ger den största friheten.

6. Erkänn dina känslor

När du kommit till ro med situationen kan du börja bearbeta dina känslor. Det är viktigt att inte undertrycka dem. Det finns många sätt att släppa ut känslor och tankar. Prata med en vän, skriv i din dagbok eller bara tänk och känn smärtan och känslorna, erkänn dem och sen släpp taget.

7. Fokusera på nuet

Det är viktigt att inte låta tankarna gå för långt. Att tänka på det förflutna eller framtiden kan skapa oro eller sänka din livskvalitet. Håll dig i nuet och fokusera på vad som händer just nu istället, där finns alltid stillhet och ro.

8. Vänta inte på en ursäkt

Att vänta på att någon ska be om ursäkt kommer att sakta ner din läkningsprocess. Vänta inte på en ursäkt av någon annan, släpp det.

9.Ha ett supportsystem 

Omge dig med människor som gör ditt liv tillfredsställande.

Lycka till, vi önskar dig det bästa året någonsin!

*Baserat på artikel i The Express Tribune


december 31, 2022 — Anna Wretling