Vi har träffat och intervjuat Lina, kvinnan på bilderna för vår nya kollektion JOY. Lina är 38 år gammal och arbetar som sälj- och marknadschef samt coach på Ignite Training Hub i Stockholm. Lina Kommer från Dalarna men bor i Sthlm sedan 15 år tillbaka. Efter ett år i Marbella där hon startade upp sin egna träningsverksamhet (Coaching by Lina) är hon nu tillbaka i Stockholm och har köpt hus i Danderyd. Lina har två döttrar, Cleo 4,5 år och Bonnie 2,5 år, så det är full rulle inte bara på jobbet utan även på hemmaplan. Lina fullkomligt älskar träning och har jobbat med träning och hälsa som coach, personlig tränare, online coaching och gruppträning i ca 10 år. Hon är även utbildad inom gravid- och mammaträning vilket hon verkligen brinner för. "Kvinnokroppen är så sjukt häftig” - säger Lina och vi kan bara hålla med!Kan du berätta om din träningsbakgrund? När du började träna, vad och varför.

  • Jag har tränat så länge jag kan minnas. Började med lagidrotter som 4 åring och fortsatte under hela min uppväxt (fanns inte så mycket annat att göra i Mora).  Efter universitetet i Uppsala började jag min resa mot en mer hälsosam livsstil där träning och hälsa blev en stor del av min vardag. Jag utbildade mig till gruppcoach och personlig tränare och utökade därefter min licens med en rad olika specialinriktningar. Jag började hitta mitt ”kall” i livet. Löpningen upptäckte jag på riktigt när jag råkade vinna Vårruset 2017, ett av Sveriges största löplopp för kvinnor. Jag visste inte riktigt att att jag hade den kapaciteten haha!

Vad tränar du idag och varför just det?

  • Just idag blir det mycket gruppträning och gym. Framförallt då jag nyligen börjat på Ignite där de kör grymma klasser inriktade på HIIT (High intensity Intervall training) vilket jag älskar. Jag tycker om att variera min träning."

Har du något mål med din träning?

  • Att må bra! Hålla mig i form och vara stark för att orka med vardagsliv med två barn och allt vad det innebär. Löpningen finns fortfarande kvar men inte på elitnivå. Kör något lopp då och då, senast blev det ett Fjällopp i Åre, Ottsjö 12k där jag kom på fjärde plats. 

Vad är det viktigaste för dig när det kommer till hälsa generellt?

  • Balansen i livet är det absolut viktigaste för mig. Träna för att må bra och trivas i sin kropp, men även äta och dricka gott. Älskar mat och gott vin!

Du arbetar med kunder, vad är det vanligaste du får hjälpa dina kunder med? 

  • Att hitta en balanserad livsstil. Långsiktighet är viktigt, inte några quick fix. Många vill komma igång, hitta formen och komma tillbaka efter en graviditet. Jag vet hur svårt det kan vara att kombinera familjeliv med karriär, vänner och träning. Mitt mål är att hjälpa- och stötta mina kunder att hitta en balanserad, hälsosam livsstil som fungerar i vardagen. 

Vad tycker du att fler kvinnor borde träna eller tänka på?

  • Jag är generellt väldigt intresserad av kvinnokroppen och har många års erfarenhet av att träna gravida- och post gravida kvinnor. En stark core är grunden till allt. Både före och efter en graviditet är det viktigt att bygga upp grundstyrkan i core-partiet. Jag har även märkt att många kvinnor är rädda för att träna tung styrka då de är rädda för att bli "för stora". Det är verkligen en myt och något jag alltid försöker motbevisa. Tung styrka är jättebra att få in i sin träning, både i syfte att bygga muskler men även för fettförbränning. 

Hur tänker du kring kondition vs styrka? 

  • Kombinationen är nyckeln. Jag tränar 50/50 skulle jag säga. 

Om du bara fick göra en typ av sport vad hade det varit och varför?

  • Svårt val men får nog säga löpning. Det är roligt, lättillgängligt och jag vet att jag är bra på det. 

Om du bara fick välja ett redskap på gymmet, vilket och varför?

  • Hantlar. Man kan få en oerhörd variation i träningen med hantlar och träna precis hela kroppen. 

Är det något du skulle vilja prova på som är nytt?

  • Ja jag skulle vilja prova på Hale´s klasser, det är ett relativt nytt ställe i Stockholm som fokuserar på att lära ut ”breathwork”. Vi kommer att börja med Hale-klasser på Ignite i februari, vilket ska bli spännande att prova.


You can follow Lina on her instagram @linabacke


februari 16, 2023 — Anna Wretling