Vi är i gång igen med att intervjua inspirerande Power Women i vår blogg! Först ut är Vera Pereira Almeida, - enligt sina egna ord, en 44-årig sportentusiast och kaffeälskare. Vera är ett fantastiskt exempel på en kvinna som stöttar andra kvinnor och hur man genom att hitta en  gemenskap och rätt människor som hejar på en kan övervinna livets utmaningar.

Vera delar med sig av sin berättelse om hur hon kämpade med låg självkänsla och mental ohälsa som ung vuxen, och hur hon till slut, efter att ha fått barn,  fann en ankare för sin inre frid genom idrott.

Vera -Supernova

Under skolåren var jag aldrig den typiska "snygga tjejen" i klassen, eller den mest populära. Jag kände mig alltid utanför, ofta det sista valet för lag i skolidrotten, alltid plågad av att vara smal.

Men livet kom med ännu större utmaningar för mig. Jag insjuknade i en allvarlig depression som puttade mig till livets rand, en kamp som ledde mig till sjukhuset och utlöste hetsätning som förändrade min kropp och själ. Jag gick upp 20 kg på en månad, och kämpade mot vuxenakne, orsakad av hormonell obalans och hård medicinering.

Det var en period  under vilken jag knappt kände igen mig själv i spegeln, där varje blick  kändes som en konfrontation med en inre demon.

Det var en ensam och smärtsam resa av återuppbyggnad, där varje steg var en kamp för självkänsla och själva livet.

Men jag gav inte upp.

Även utan att känna mig stolt över den kampen reste jag mig.


För över 20 år sedan var mental hälsa ett tabu, men idag vet jag att min kamp är ett vittnesmål om styrka och uthållighet.

När jag fick barn förde moderskapet med sig nya utmaningar, nya förändringar i kropp och själ. Det var först efter att ha blivit mamma som jag fann en ankarpunkt för min inre frid genom idrott.

Det var en lång resa, - det  tog över ett år  för mig att återgå till min normalvikt innan graviditet , men varje steg var en seger.

Idrotten gav mig inte bara fysisk kondition utan också lugn och självförtroende, och jag träffade några fantastiska människor som visade mig att jag hade en plats där, att mina prestationer var giltiga och inspirerande.

Ändå finns det stunder när jag drar mig tillbaka, där skuggan av jämförelse hotar att släcka mitt ljus.Sociala medier blir ibland som en tävlingsarena där varje resultat, varje träning granskas och jämförs.

Men jag väljer att tro på gemenskapens kraft, på systerskapet som förenar oss.

I Power Woman kan vi hitta ett utrymme där vi hejar och applåderar för varandras prestationer,  utan dom, utan jämförelse.

Ingen kvinna är min konkurrent, för tillsammans är vi starkare, kraftfullare.

Varje steg, varje seger är en hyllning till vår uthållighet, till vår förmåga att övervinna och inspirera andra kvinnor.

Tillsammans är vi omöjliga att stoppa.

Vera i Power Woman Tee & shorts

Vi ställde några frågor till Vera om hennes favoritsport, vilket råd hon skulle ge till en yngre version av sig själv och så klart,  vilka som är hennes favoritkläder från Power Woman.

 

Vilken sport var det som fick dig att återfå självförtroendet efter den tuffa perioden i ditt liv?

När jag gick upp 20 kg under min kamp mot depressionen var idrott  inte ännu en del av min vardag. Jag testade aerobics-kurser för att gå ner de extra kilona , men det var först efter att ha blivit mamma som jag engagerade mig i regelbunden motion. Det tog mig en stund att välja en sport som jag gillade, men sporrad av några kollegor började jag springa. Där började det verkligen. Att inse att jag kunde utmana min kropp och mitt sinnes gränser spelade en avgörande roll i min återuppbyggnad.

Om du kunde resa tillbaka i tiden och säga något till den yngre versionen av dig som kämpade, vad skulle det vara?

Den framtida du vill tacka dig för att du inte gav upp. Fortsätt kämpa, du kommer att bli förbluffad över vad som väntar.

Vera bär Edge Sport Top

Du verkar vara så bra på att heja fram och stödja andra kvinnor - har du några tips för andra om hur man kan bli bättre på att stödja varandra och inte fastna i jämförelse?

En gång läste jag ett citat som löd så här: 'Det finns kvinnor som aldrig kommer att stödja dig för att det är du. Sedan finns det kvinnor som alltid kommer att stödja dig för att det är du. Du måste bara hitta dina tjejer.' Och jag håller helt med.  Hitta ditt gäng, leta efter människor som utmanar dig och hjälper dig att växa. Och framför allt,  ge tillbaka det stödet genom att hjälpa andra kvinnor. När vi stöder varandra, faller allt annat naturligt på plats.

 

Vilken typ av sport tycker du om mest just nu?

Jag har tagit en paus från triathlon för att utforska nya utmaningar. Oavsett idrottsgren  är uthållighet viktigt för mig.


Vilken typ av träning  njuter du mest av?

Simning är min fristad. Det ger egentid , och det rytmiska ljudet av min kropp som glider genom vattnet ger mig frid. På sistone har jag även återupptäckt glädjen i terränglöpning. Och det har verkligen varit  balsam för min själ. Att vara försjunken i naturen, utan att bry sig om tempo, är verkligen terapeutiskt.

Vera i Tri Baddräkt- Rosa Lejonet


Vilka är dina favoritplagg från Power Woman?

Power Woman’s baddräkter är helt otroliga. De energiska  färgerna och den bekväma passformen gör dem till en tydlig  favorit. Och  Power Woman’ s löparshorts förtjänar definitivt en plats på prispodium för mina favoriter!


Du kan följa Veras inspirerande och motiverande innlägg Instagram @vera_pereira_almeida

mars 08, 2024 — Stina Elena Henriksson