Så är sommaren är förvisso över men det finns ingen anledning att inte fortsätta bada och bada utomhus året runt! På hösten håller vattnet fortfarande en bra temperatur, så för dig som inte tagit ett kallt dopp tidigare är det här ett bra tillfälle att börja kallbada. Genom att göra det kommer du in i rutinerna som gör det kalla badet till ett sant nöje under hela vintersäsongen. 

Att simma på hösten är så speciellt. Det är verkligen meditativt att ta ett dopp i en lugn sjö med stilla, glänsande vatten. Att andas in sprödheten i luften och att efteråt sitta på en brygga eller en sten och känna hur värmen sprider sig i kroppen. En njutning för själ och kropp!

Här är våra bästa tips hur du gör kallbadandet till en stärkande vardagsrutin: 

  • Använd en handduk att stå på när du tar av dig strumpor och skor.  Fötterna blir snabbt kalla om du står barfota direkt på marken och då kyls kroppen snabbt ned. Du kan även bada med yllesockor.
  • Kliv försiktigt i det kalla vattnet och andas med djupa, lugna andetag.  Försök att stanna i vattnet 1-2 minuter och andas hela tiden med långa och lugna andetag.
  • Använd en mössa eller dubbla simmössor för att behålla värmen i kroppen.
  • Se till att ha kläder eller badrock nära dig när du kommer upp så att du snabbt kan få på dig något värmande när du kommer upp igen. Ha även med dig en termos med varm dryck, det värmer gott efter badet.
  • Undvik kallbad samma dag som du tränat intensivt eller om du känner dig lite krasslig.
  • Bada aldrig ensam, utan enbart med sällskap.
  • Rusa inte iväg efter badet och ta ett tillfälle till att stanna upp och njut av naturen och den härliga känslan i kroppen
  • Team Power Woman Athletic Club har en kallbadsutmaning som pågår hela året ut. Här får du gott om kallbadsvänner. Följ oss på @teampowerwoman_official. Utmaningen är att kallbada en gång per vecka fram till nyårsafton.  Tag oss med dina bästa bilder från dina kallbad så kan vi dela dessa tillfällen tillsammans med dig.

 //Julia Liv @julialiv.walerych


oktober 16, 2022 — Anna Wretling