Under den här tiden på året vill vi lyfta fram vikten av självkärlek och hur det påverkar din relation till andra.

Ofta är stunder, att uppskatta sig själv, undervärderade och förbises. Självkärlek innebär att uppskatta dig själv genom att ta hand om din lycka och ditt välbefinnande. Du kan få självkärlek att växa inom dig själv, genom att vidta åtgärder som får dig att växa psykologiskt och andligt. Att ha en hög standard för dig själv, ta hand om dina behov och att inte kompromissa eller offra till förmån för vad andra människor kanske tycker eller behöver, är steg du kan ta på resan mot självkärlek.

Hur uppfattar du självkärlek?

Alla har olika sätt att utvärdera självkärlek. Det som kan vara självkärlek för dig kanske inte är detsamma för någon annan. Du måste först ta reda på dina behov och hur du tar hand om dem.

Självkärlek kan vara sättet du pratar med och om dig själv. Vilken ton använder din inre röst när du tänker på dig själv. Ibland är du din egen värsta fiende, och negativt självprat är ett tydligt exempel. Allt kommer inifrån, så om du pratar med dig själv med kärlek, är det vad du kommer att projicera till andra.


Självkärlek kan också manifesteras genom att prioritera dig själv. Sätter du alltid någon annans behov framför dina, även om det gör dig obekväm Innan vi kan hjälpa andra måste vi vara i fred med oss själva..

Att vara för hård mot dig själv kan också ha en negativ inverkan på din självkärlek. Ge dig själv en paus, ingen är perfekt, och de borde inte vara det.

Självkärlek kommer också från självförtroende. Att tvivla på dina förmågor kan påverka din självkänsla.

För att ha en sund relation med ditt inre är det ok att sätta gränser. Att prioritera dig själv och hålla dig till dessa värderingar kan hjälpa dig att uppnå inre frid. Men glöm inte att självkärlek är en process. Ta små steg åt gången.


Hur man tar hand om självkärlek?

Det finns små åtgärder som du kan vidta, som om de görs dagligen kan hjälpa dig att vara i ett bättre sinnestillstånd. Meditera och andningskontroll, ta hand om vad du äter och lyssna på din kropp kan hjälpa dig att anpassa din kropp och själ.

Dessutom kan utomhusaktiviteter som simning, löpning eller bara gå en promenad i parken hjälpa dig att höja din självkärlek. Glöm inte att leva i nuet. Om du går på en promenad men sitter i telefonen eller funderar på jobbet så motverkar det syftet.

Tanken är att få kontakt med naturen och människor omkring dig, njuta av stunden och i slutändan ansluta till ditt inre.

Allt börjar inifrån

För att börja utöva självkärlek, börja med att tänka på vad du vill och behöver. Ta hand om de små sakerna som gör dig glad och var inte hård mot dig själv när det inte går som du förväntat dig. Slappna av, andas och ägna dig åt hälsosamma aktiviteter som får dig att känna dig tillfreds.

Älska dig själv!

mars 24, 2022 — Power Woman