Olympic medalist Lisa Norden in Power Woman Northern star swimsuit

Power Woman lanserar sin nya simkollektion ”Northern Star” i samarbete med triathlon-stjärnan Lisa Nordén. Kollektionen består av 3 baddräkter med en kraftfull design som fått sin inspiration från de nordiska symbolerna norrsken och Polstjärnan. Baddräktskollektionen är designad för att ge simmaren de bästa förutsättningarna i vatten, både i bassäng och öppet hav. Samtidigt bär de Power Womans tydliga signatur i form av en färgsprakande design med inspiration från naturens kraftelement tillsammans med Power Womans logotyp.

”Som svensk och nordbo har vi en speciell relation till simning. Vi simmar oftast i badhus och poolmiljöer och kanske är det just därför vi njuter så mycket när vi får möjlighet att simma utomhus i öppet vatten. Jag älskar att simma i öppet vatten, att se himlen och molnen ovanför mig samtidigt som jag har ett mörkt djup under mig. Det ger en ödmjukhet gentemot naturen och en uppskattning av dess krafter. Kollektionen Northern Star har fått sin inspiration från norrskenet, ett av naturens mest kraftfulla skådespel. Det påminner mig om hur vacker världen verkligen är och hur mycket kraft det finns i den. Jag hoppas att lite av den kraften följer med simmaren i baddräkten”, säger Lisa Nordén om den nya simkollektionen.

Pro Triathlete Lisa Nordén in Power Woman Northern Star Swimsuit at Kona Beach

OS-medaljören och triathlonstjärnan Lisa Nordén kom på en hedrande femte plats när världseliten gjorde upp om medaljerna i världsmästerskapen i Ironman på Hawaii i början av oktober. Lisa har allt sedan sin silvermedalj i London-OS tillhört den absoluta världseliten inom triathlon. 

”Allt ställs på sin spets i Ironman och på något sätt njuter jag av att få vända ut och in på mig själv, ta reda på vem jag är och vad jag verkligen vill. Det är en fascinerande process.”

Lisa började med triathlon utan en simbakgrund och har alltid sett sig själv som en icke-simmare. Hon har fått lägga enormt mycket i tid och engagemang för att bli en simmare och är idag stark och stabil. ”För simträning i såväl bassäng som i öppet vatten vill jag att baddräktens passform ska vara 100%. Om jag tränar starter från pall eller snabba vändningar vill jag inte att baddräkten ska åka ner i front eller känna att den flyttar på sig. En tight baddräkt är också en snabb baddräkt, ju mindre material man känner av i vattnet desto bättre.”

Lisa Norden in Power Woman swimsuit jammer Northern Star Collection

Kollektionen består av tre klassiska baddräktsmodeller som efterfrågats av många kvinnliga simmare då det är svårt att hitta denna typ av baddräkter på marknaden. Baddräkterna är utformade så att simmaren ska få minsta motstånd i vattnet och på så vis kunna få en maximal utväxling av sina rörelser genom en hög skärning vid ben och en tight passform. Axel- och ryggband är justerbara och utformade så att simmaren kan röra sig fritt i alla moment.

 

 

 

 

 

”Det kändes som ett verkligt kvalitetserkännande när Lisa ville göra en simkollektion tillsammans med oss. Det finns ett stort utbud av badkläder för kvinnor men det är inte så stort när kommer till simkläder som både ska hålla för intensiv träning, tåla sol, salt och klor, samt ha en design som gör att du får farten med dig i vattnet”, säger Anna Wretling grundare av Power Woman, ”Inom triathlon och SwimRun ska de dessutom vara snabbtorkande och fungera under våtdräkten utan att ge skav”,fortsätter Anna.

Designkollektionen kommer att säljas i en mycket begränsad upplaga vid lanseringen. Den har producerats i endast 65 st baddräkter totalt och kommer att finnas tillgänglig i Power Womans webbshop.

Olympic star Lisa Norden in Power Woman swimsuit Northern Star and swim cap Feel the fear


oktober 21, 2022 — Cecilia Hjertzell