Power Woman Sara Rais

“En Power Woman utmanar sig själv och strävar mot att nå sina mål samtidigt som hon inspirerar och hjälper andra att nå sina mål"

Vem är Sara?

Jag heter Sara Rais (@kullagulla100miles) och jag löptränar för alla distanser men med ständigt nya utmaningar. Just att utmana mig själv och ständigt utvecklas - det är meningen med träning för mig. Jag älskar verkligen att "stämma av resultatet från träningen" genom att köra diverese olika lopp. Det blir som ett kvitto på hur väl man har gjort läxan.  

Vad har du för mål med träningen?

Mitt primära mål har under flera år varit att ta mig i mål i loppet "Kullamannen 100 miles", vilket jag äntligen ska försöka genomföra till Alhelgona-helgen i höst.

Vad är ditt bästa tips för att träna hållbart?

Det är nog väldigt olika från person till person så svårt att ge ett tips som fungerar för alla. Mitt problem har legat i att jag inte kunnat träna så ofta som jag kanske vill, för jag är så motiverad och älskar rörelse så fruktansvärt mycket. för någon annan är det kanske motsatsen, att motivationen saknas och därför är det svårt att vara kontinuerlig. Jag tror att man måste hitta sin grej och sitt syfte för att kunna träna hållbart, då gör man allt för att det ska fungera.

Vad är ditt favoritplagg från Power Woman?

Run hot shortsen! Det är helt underbara. Jag bor i dem hela sommaren och älskar att jag kan unna mig ett dopp längs löpturen och sedan vara torr bara några minuter senare.

Vad innebär begreppet Power Woman för dig?

En Power Woman är en målmedveten kvinna som utmanar sig själv och strävar mot att nå sina mål samtidigt som hon inspirerar och hjälper andra att nå sina mål. En som ger energi till andra och som har skapat en magisk vardag, där hon hämtar sin egen energi.

Sara Rais - @kullagulla100miles
Foto: Salming Idre Fjällmaraton @idrefjallmara


maj 19, 2022 — Cecilia Hjertzell