Frågar vi Camilla så beskriver hons sig som en kvinna med båda fötterna på jorden som försöker balansera livet med maken och tre söner, jobbet som kommersiell projektledare och det ideella engagemanget i Team Power Woman. Träning och rörelse har alltid haft en stor plats i Camillas liv. Hon kör löpgrupper för barn och sidekickar som crawlcoach - även om familjen alltid har främsta prioritet. Men en person som också har högsta prioritet hos Camilla är just Camilla. 

"Camilla måste få prioritet för att jag ska kunna vara den bästa versionen av mig själv."

 

 

Det här är Camillas berättelse.

I ett tidigt stadium livet, efter rejält tuffa motgångar, så valde jag livet och vad som än händer väljer jag att se glädjen och känna tacksamhet över mitt liv. Ingen eller inget ska få förstöra det och det har hjälpt mig många gånger. Att alltid välja mina tankar och inte sätta några begränsningar. Det är ju bara jag själv som äger mina tankar och även sätter begränsningarna för vad jag är kapabel till. 

Jag har ett stort rörelsebehov och det har lett mig in på flera olika spår inom idrott. Mitt motto är att aldrig säga aldrig utan låta mina drömmar och tankar flöda fritt för att kunna vara öppen för allt jag vill uppleva och göra. Mitt hjärta brinner för att få barn och ungdomar att finna glädjen i rörelse, vilket självklart präglar mig och min mans sätt att dela vårt intresse för hälsa i alla former med våra barn.


 

"Att kunna förmedla och se andra människor våga utmana sig i tanken och spränga sina gränser är otroligt inspirerande och jag är så glad att jag får vara med på det vare det sig gäller barn eller vuxna."

Likaväl som jag triggas av hårda träningsperioder med höga mål så måste jag lika mycket få ha friheten att träna utan mål såsom att mysjogga i skogen. Mitt motto är att ödmjukt och med respekt stå stadigt på jorden; med POWER våga ta plats, våga tro på sig själv, våga ta strid för det man tror på, våga göra det du vill – helt enkelt våga vara DU. Det finns bara en version av dig så låt den leva fullt ut! 

Löpningen har varit mitt allt sedan 18-årsåldern. Men efter ett gäng maratonlopp och lite skador så visste jag att det fanns något annat jag ville göra, men som jag också fasade för, en Ironman. För att klara det så skulle jag behöva bearbeta min allra största rädsla, vatten, och att lära mig crawla. Det har och är fortfarande väldigt mentalt utmanande och även om jag gjort otroliga framsteg och numera kan crawla bra så kommer jag kunna bli bättre. Cyklingen älskar jag och har under 2022 blivit med en tempocykel.

Det som gjorde mig tokförälskad i triathlon var just mångfalden och variationen i träningen som passar mig perfekt. För att kunna hålla och bli starkare så ingår ju även styrketräning Vid 38 års ålder klarar jag fortfarande inte av att träna på gym men det betyder inte att man behöver skippa det. Det går superbra hemma och fortfarande fungerar kidsen som vikter.


Camilla in Blue Palm - Power Woman

Jag har genomfört 3 halvdistanser, varav 1 Ironman i Jönköping 2022. Min målsättning med triahtlon är att komma till en högre nivå i min AG vilket är sjukt tufft och jag är ödmjuk inför utmaningen. Men jag triggas av att sätta höga mål och är medveten i min träning. Jag och tränar efter min kvinnliga kroppscykel och dess biologiska klocka och jag känner en stor glädje inför denna satsning. 

Detta är min dröm. Jag kommer att ge järnet och utmed resan finns det inget att förlora, i huvudsak vågar jag satsa på mig och att tro på mig själv det räcker gott. Jag vill inspirera mina söner, unga tjejer, och kvinnor i huvudsak att våga släppa fram sin POWER, den som inte kan jämföras med någon annan. Du är aldrig för gammal att testa något nytt och kunskap och lärdomar är aldrig tunga att bära. 
augusti 10, 2022 — Amaru Garcia