Multisportaren och äventyraren Marika Wagner tävlar för Team Power Woman i EX22 Swimrun Supersprint den 11-12 juni 2022 i Stockholm. Marika är en välkänd profil och coach inom multisport och tävlar i Adventure racing, Swimrun och Mountainbike med guldmedaljer från både Åre Extreme Challenge och ÖtillÖ. Som coach ser Marika till helheten i livet och vikten av att göra det du brinner för och drömmer om.

"En Power Woman är någon som står stadigt i sina val och prioriteringar, som söker utmaningar men som alltid tar med sig andra på vägen och lyfter dem.

Marika är multisportaren som inte drar sig för en utmaning som innebär motstånd. I form av naturen, misär eller tuff konkurrens. Supersprinten är minst 24h för kort för Marikas smak men vi vet att hon ändå kommer att ge allt hela vägen. Marika motiveras allra mest av att fightas för ett lag och är därför extra glad att få representera Team Power Woman i Supersprinten på EX22 Spring Edition.

Marika Wagner bikes in desert

Marika tränar och tävlar både i Multisport, Adventure Racing (vilket innebär flerdygnstävlingar) och Swimrun. Och så slänger hon in något MTB-lopp om hon hinner bara för att det är så himla kul.

Marikas målsättning är alltid att fortsätta bli snabbare och starkare och prestera sitt bästa. Hon har varit oerhört aktiv sedan barndomen och via nyfikenhet började hon med triathlon och landsvägscykling som var vägen till Swimrun och multisport, MTB-cyklingen kom på köpet.

Marika Wagner with her bike

Vi frågade Marika varför hon har en så stor passion för Swimrun och svaret var för henne enkelt:

  • Friheten: Att det finns en känsla av att jag kan ta mig vart som helst och upptäcka skog och skärgård.
  • Naturen: Vackra platser som jag får vara nära i olika väder.
  • Lagsporten: Att ge allt för oss tillsammans som lag slår allt annat.


Med ett sådant CV så är det lätt att undra vilken nästa utmaning som står på önskelistan. Svaret från Marika är enkelt. 

“Jag vill gärna ge mig på en riktigt lång Swimrun. Men också utmana mig att göra det ännu bättre på flera av de lopp jag kört och älskat.”

Vi ser med andra ord fram mot lördag när vi får se Marika ge sitt yttersta i Team Power Woman-dräkten. 

Alla foton: Otto Norin


juni 08, 2022 — Cecilia Hjertzell