Vad gillar du med löpning?


- Variationen i löpningen. Korta intervaller, lätta lopp och långa lopp. Att springa med en vän. Att springa utan musik och till ljudet av fåglar och min egen andning. Det är helt enkelt underbart.

- Löpning är min mentala frizon. Det finns inga måsten, ingen mat som ska lagas, ingen blöja som ska bytas. Missförstå mig inte, jag älskar mitt liv som helhet, men att snöra på sig löparskorna, sätta på sig en lista efter humör (glad musik, melankoli, lugn lista till hårdrock), den känslan är oslagbar.

Hur kommer det sig att du började springa?

- När jag närmade mig 30 år (i skrivande stund 33 år). Jag släppte en del av mina träningsbehov för 3 år sedan. Tidigare anpassade jag min träning efter vad vänner ville träna. För att kunna träffas och umgås samtidigt som vi tränade. Fram tills nu har jag följt mitt hjärta och fokuserar mer på löpning året runt.


Förberedelser, uthållighet, passion


- Målet som är i sikte är Stockholm Marathon 3/6. Det är mitt första maratonlopp. Jag har tidigare sprungit halvmaraton och Åre fjällmaraton. Fjällmaran var för upplevelsen.

Läs om Rebeccas maratonförberedelser här >>

- Att springa Stockholm Marathon beror på att min tävlingslust har ökat. Sedan fotbollstiden har jag saknat att tävla mot mig själv och mot andra. Det bygger uthållighet att träna målmedvetet och följa en plan över tid. Att få till en ganska hög träningsdos med både styrka och löpning inför maraton har krävt en hel del av både mig och min sambo (tack älskling för att du står ut med min löpplanering). Och även att samtidigt jonglera ett heltidsjobb och småbarnsliv.


Kan du berätta lite om din träningsvecka?


- En träningsvecka för mig är ca 6 pass/vecka. Där det är 4 löppass och 2 styrkepass. För att få det att hända är det tidiga morgnar i garagegymmet kl. 5.10 och välplanerade löprundor vid lunchtid. Jag älskar ett citat från Charlotte Kalla, som jag ofta använder när klockan ringer oheliga tidig.... "Förhandla inte med dig själv". Hjärnan kommer alltid att vilja ta den enkla vägen. Så när klockan ringer, förhandla inte med dig själv, res dig upp och gå vidare med din bästa powerwoman-dräkt på!

Berätta om din bakgrund inom träning?


- Jag har lyssnat fullt ut på mitt hjärta och tagit min löpning till en ny nivå. Jag är 10 år yngre än min storebror. När han gick ut nionde klass var jag 5 år gammal. En bild från hans examen sammanfattar i stort sett min barndom. På bilden är han och tre av hans vänner superfina i kostym, jag, lillasyster. Jag har shorts och ett linne +... fotbollsskor. Det var min mest "fancy" klädsel. Jag har alltid hållit på med någon form av sport och motion. Jag satt på en häst för första gången som 1-åring. Älskade att springa med min pappa och vår golden retriever under varma sommarkvällar. Fram tills jag var 20 spelade jag mest fotboll. mestadels fotboll. Jag gick på fotbollsgymnasium. Tyvärr satte skador stopp för mig. Vilket ledde mig till mitt karriärval att bli fysioterapeut.

- Jag arbetar med idrottsskador som mitt huvudfokus och även träning under/efter graviditet. Min passion är min drivkraft och det jag har låtit blomma ut under de senaste tre åren är min löpning.De bästa Power Woman-kläderna?


- Mina bästa Power Woman plagg just nu är Power Woman-halvziptröjan tillsammans med Power Woman-truckerkepsen. Perfekt för jobbet, sätter min vibe för dagen<3


Beskriv en Power Woman för dig?


- En Power Woman för mig är en fri person. Som följer sitt hjärta. Som gör sin grej, gör det hon mår bra av. Tränar för hälsans skull.


- Power Woman som varumärke står för så mycket mer än träning. för mig. Det är laddat med positiv energi, goda vibbar som ger energi till andra. att bli min egen Power Woman och vara en förebild för min snart tvååriga dotter.

You can find me on instagram @samuelssonrebecca or email rebecca@r2p.se

 


maj 29, 2023 — Anna Wretling