Inspiration från andra

Power Women

The elite runner who found the balance between cardio and strength training.

Elitlöparen som fann balansen mellan konditions och styrketräning

We have interviewed Lina Bäcke, the woman in the pictures for our new collection JOY. Lina absolutely loves training and has worked with training and health as a coach, personal trainer, online coaching and group training for about 10 years. She is also trained in pregnancy and mothers-training, which she is really passionate about. "The female body is so awesome" - says Lina, and we can only agree!
Linnea's commitment is driven by hunger, friendship and love of swimming

Linneas stenhårda simsatsning drivs av hunger, vänskap och kärlek till sporten

Simmerskan Linnea Lindberg är en av Power Womans mest fotograferade atleter. Våra foton på Linnea väcker ofta positiv uppmärksamhet- Äntligen en simmerska som modell för baddräkter. Här är vårt porträtt av Power Woman, människan och simmerskan Linnea Lindberg.
Camilla Runfors pushes the limits – meet one of the athletes competing in the Ironman World Championship

Camilla Runfors flyttar gränser – möt en av årets atleter i Ironman Worldchampionship

Den svenska triathleten Camilla Runfors tävlar i årets Ironman Worldchampionship Kona, Hawaii den 6-8 oktober. För att hinna med alla träningspass, i livspusslet som trebarnsmamma och kirurg, så har Camilla gjort pendelträning till en livsstil. Här är hennes bästa tips som lett fram till en plats i årets världsmästerskap.
Power Woman - Camilla Kempe on how to live life to the fullest

Power Woman Camilla Kempe om att leva fullt ut

Många av er har redan mött Camilla Kempe via annonser för Power Woman, på sajten eller via Team Power Woman Athletic Club. Men få vet att Camilla är en dedikerad triathlet och engagerad i den svenska styrelsen för Team Power Woman Athletic Club. Så vem är den vackra, blonda kvinnan som syns i olika Power Woman-sammanhang och vad är POWER för Camilla?
Power Woman Nadja Svahn running

Power Woman Nadja Svahns återkomst efter skadan

Nadja Svahn är en passionerad löpare hittat kärleken till löpning i vuxen ålder. Det är passionen som driver henne att kämpa sig tillbaka efter en svår fotskada som krävde en operation. Vi fick ta del av hennes bästa tips för en comeback efter skada.
Power Woman Anna Wiss dreams of mountains and water

Power Woman Anna Wiss dröm om där bergen möter vatten

Anna Wiss var en av deltagarna från Team Power Woman som tog sig an Ex Swimrun Spring Edition 2022 i Stockholm i början av juni och Power Woman fick möjligheten att få ta del av hennes tankar, precis innan hon startade.
Power Woman Marika Wagner competes for Team Power Women in EX22 Sprint Edition

Power Woman Marika Wagner tävlar för Team Power Women i EX22 Sprint Edition

Multisportaren och äventyraren Marika Wagner tävlar för Team Power Woman i EX22 Swimrun Supersprint den 11-12 juni 2022 i Stockholm. Marika är en välkänd profil och coach inom multisport och tävlar i Adventure racing, Swimrun och Mountainbike med guldmedaljer från både Åre Extreme Challenge och ÖtillÖ.
Jenny and Anna Supervasan

Power Women Anna Hellström och Jenny Ramstedt laddar för Supervasan 2022

Anna och Jenny beskriver sig som två sportnördar. De lärde känna varandra via den gemensamma SwimRun-klubben och både tränar och tävlar tillsammans, i senaste tävlingen ÖtillÖ i september 2022 kom tävlingsparet på 3:de plats! Inatt kämpar de för att bli det första kvinnliga teamet att genomföra Supervasan och genomför som en del i loppet genomför duon en insamling till förmån för EN FRISK GENERATION – en organisation som arbetar för en jämlik hälsa för alla barn och ungdomar! Målet är att få in 100kr/km, vilket innebär totalt 27.400 SEK! 
Photo credits: Salming Idre Fjällmaraton @idrefjallmara

Möt Power Woman Sara Rais

För löparen Sara Rais är en Power Woman någon som utmanar sig själv och strävar mot att nå sina mål samtidigt som hon inspirerar och hjälper andra att nå sina. Sara Rais är fylld av energi och älskar att träna. Just nu tränar hon för att genomföra loppet hon haft som målsättning att genomföra under flera år.
Why do runners ”hit the wall” on races ? - The running coach Sofia Danielsson answers

Varför bonkar man under ett lopp? - Löpcoachen Sofia Danielsson svarar

Möt löpcoachen Sofia Danielsson. I denna artikel ger Sofia sina bästa tips för hur du undviker att bonka under lopp.
A short interview with Power Woman Therese

Möt Power Woman Therese som tränar för "Klassikern"

Möt Power Woman Therese som för närvarande tränar för en Svensk Klassiker och hennes tankar om vad som definierar en Power Woman.
Jonna Hedbys Power Woman

Möt Power Woman Jonna Hedbys

Möt Power Woman Jonna Hedbys som är underlöjtnant på F7 Skaraborg Air Force Wing, modell på @Nordicmodelagenc och elitsimlöpare på @teamenvol .
Athlete Profile: Aktiv Mama

Atletprofil: Aktiv Mama

"Jag tränar för energin, endorfinerna och ruset som ett bra träningspass ger mig. Jag tränar för att känna en känsla av styrka, frihet och få egentid." Möt Power Woman Cathrine Mortvedt som är framstående inom Cross Fit.
Helena Bjälkemo, räds inte en tävling eller tufft träningsschema

Helena Bjälkemo, räds inte en tävling eller tufft träningsschema

Här är en kvinna som inte räds en tävling eller ett tufft träningsschema trots två barn ett krävande arbete och en tävlande man. Hon pusslar ihop sin vardag och vågar satsa på löpningen trots att hennes elitkarriär för många år sen va över - allt detta med ett KONSTANT leende på läpparna.
Annie Thorén om den komplexa kärleken till triathlon

Annie Thorén - Triatlet och låndistanssimmare

Blicken på instagrambilden är tom. Trött. Långt från den kraftfulla elitsatsande triathlet som hon alltid varit fram till bilden togs - då hon insåg att hon nått den absoluta botten. Det var ett år sedan. Idag är hon tillbaka men hon kommer aldrig mer elitsatsa igen. Möt Annie Thoren om den komplexa kärleken till triathlon och om vad styrka verkligen är.
Cykelskola med Issa Willet

Cykelskola med Issa Willet

Cykelskola i Malmö med ambassadör Issa Willet som lär oss vad man gör innan man sätter sig på cykeln, till eftervård av sin cykel.
Tips with Marie Kasselskog

Tips med Marie Kasselskog

Det bästa med löpning:Enkel träningsform som ger mig en nödvändig mental återhämtning. När jag springer får jag bla möjligt att skingra tankarna efter en tuff arbetsdag. Det är också en möjlighet att umgänge då jag ofta springer tillsammans med vänner och likasinnade. Älskar också löpning i skogen med den upplevelsen det ger.